1815
blog,theme-stockholm,stockholm-core-1.1,woocommerce-no-js,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-5.1.7,ajax_fade,page_not_loaded,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.3,vc_responsive

Blog

Time’s up

Ik weet niet eens waar ik beginnen moet wanneer ik het heb over dierenleed. Ik voel me soms compleet machteloos omdat ik niet weet wat ik kan doen om het te stoppen. Behalve de verantwoording te dragen voor mijn eigen gedrag.

Dieren zijn de meest trouwe en onschuldige wezens op aarde. Daar kan de mens nog een hoop van leren.

Het doet me zoveel pijn wat we ze willens en wetens dagelijks aandoen. Ze hebben geen enkele mogelijkheid zichzelf te verdedigen. Ze kunnen niet praten, ze kunnen hun grenzen niet aangeven als ze in een volgepropte vrachtwagen hutje mutje op elkaar staan. Ze kunnen alleen maar krijsen van de hitte, pijn en ongemak.

De meeste mensen WILLEN dit niet horen. Ze KIEZEN ervoor om dit wat HEN ongemak geeft niet te voelen.

We zien allemaal de nare filmpjes voorbij komen en klikken ze massaal weg. Of we doneren schuldbewust 5 euro vanachter onze laptop en gaan weer door met ons dagelijkse bestaan.

Maar er is MEER nodig. Het is echt NODIG om te stoppen met het eten van dieren. En zelfs te stoppen met het consumeren van IEDER dierlijk product. Want in de zuivelindustrie gaat net zoveel leed om.

Het eten van dieren kan gewoon echt niet meer. Het heeft nooit gekund. Wie heeft bepaald dat jouw leven belangrijker is dan dat van een ander? Waar is het onderscheid tussen jouw hond waar je zo van houdt, en een pasgeboren kalfje?

Mijn hart huilt om ieder levend wezen. Iedere ziel dat niet de vrijheid heeft te dartelen door een wei of op te groeien met zijn/haar moeder. And you should care too! De wereld is in een razend tempo aan het veranderen en het vraagt dat jij daarin mee gaat.

Wat kun jij zelf doen? Stop direct met het eten van vlees. Ieder product is simpel te vervangen door een plantaardig exemplaar. Er zijn alleen al 14 soorten plantaardige melk. Er is zoveel keuze, voor iedere portemonnee. Doe het in stapjes zodat het vol te houden is.

Deel jouw keuze voor een nieuwe lifestyle ook met anderen. Maak het bespreekbaar. Op
Instagram (Instagram.com/manonasbroek) deel ik regelmatig tips en lekkere vegan recepten die het super makkelijk maken om plantaardig te eten/leven.

It’s time to change and you know it!

HSP in business

Vanmiddag had ik een prachtige coaching sessie nieuwe stijl. Ik liet alle aangeleerde methodes eens achterwege en liet mijn lijf de waarheid boven tafel halen. Daar ben ik namelijk enorm goed in heb ik gemerkt. Als ik observeer kan ik dwars door mensen heen kijken. Door hun patronen en hun bullshit.

Ik voel gelijk wat er niet klopt. Woorden die niet resoneren met het hart. Hard stemgebruik dat heel veel van hun ZIJN moet compenseren. Innerlijke kracht die er zit maar steeds weggedrukt wordt. Ik ben dit overigens zonder oordeel gewaar. Ik merk het op.

Heel lang hield ik dit voor me. Vooral prive. Soms hebben mensen blind spots en weten ze zelf nog niet eens dat wat ze vertellen niet klopt. Zijn ze zich nog onbewust of is wat ze vertellen vanuit ratio. Wie ben ik om ze steeds te confronteren?

Maar ik voel meer en meer dat ik de waarheid in mensen aan mag wakkeren. Dat ik een spiegel mag zijn en ze terug mag brengen naar hun ware zelf. Op een heel andere manier dan ik in alle trainingen ooit heb aangeleerd. Op mijn eigen manier.

Alles wat ik ooit lastig vond aan HSP zijn, werkt nu voor me. Als ik in het contact uit verbinding met mezelf ga, is de ander uit verbinding met zichzelf. Als ik me onrustig begin te voelen en mijn interesse verlies, drijven we weg bij de kern. Als ik een druk op mijn keel voel, merk ik dat er iets uitgesproken wil worden. Als iemand heel druk is merk ik hoe spannend hij/zij het vindt om echt aanwezig te zijn.

Wat voor jou als sensitieve vrouw ook vast herkenbaar is: Je neemt het gevoel of het gedrag van de ander automatisch over. Wat er dan gebeurt is dat je in een andere energie komt wat niet altijd prettig voor je is. Dat kan soms zelfs onhoudbaar voelen, dus dan MOET je je wel uitspreken.

En dat is wat er wil ontstaan. Er mag helderheid in een situatie komen. Dan lost het op.

Je mag gewoon benoemen wat je ervaart. Zonder oordeel het gewoon blootleggen. Als er in een huis een gespannen sfeer hangt, kun je dit opmerken en vragen ‘Hoe gaat het met je relatie trouwens?’ Dan merk je vanzelf wel of de ander de uitnodiging aanneemt of niet.

Van de week zei een vriendin: dankjewel dat je me weer met mijn voeten op de grond hebt gezet. Ik zag haar om de hete brij heen draaien en dingen weglachen en zei ‘kom eens tot de kern’ Dat had ik eerder nooit gedaan. In de auto op de terugweg dacht ik nog ‘ben ik niet te hard geweest?’ Maar nee zei ze, het was juist heel helpend want ze kwam tot een mooi inzicht.

Soms hebben mensen er meer aan dat je ze spiegelt en terugbrengt naar hun kern dan dat je onder het mom van liefde (of conflictvermijding) met ze mee praat. Jouw gevoeligheid kan jouw relaties en jouw business juist naar een hoger niveau tillen. ❤️

Marketing = jezelf vermarkten

Ik heb altijd een afkeer gehad tegen verkopen. Zelfs toen ik even voor een paar maandjes accountmanager mocht zijn. Iets wat ik aanvankelijk niet wilde, maar waarbij ik me door mijn werkgever over liet halen omdat hij potentie in me zag. Verkopen stond voor mij gelijk aan de ander iets aansmeren. Ik had een product en ik moest er voor zorgen dat de ander het wilde. Door de ander te wijzen op zijn of haar tekorten en zo een behoefte aanwakkeren.

En als we er heel eerlijk en helder naar kijken dan moet je toegeven dat dit gewoon manipulatief is. En dat moet je als coach, wanneer mensen hun vertrouwen in jouw handen leggen, helemaal niet willen. Ik ben dus op zoek naar nieuwe manieren en neem jullie daar graag in mee.

Waarom de huidige marketing niet goed voelt:

Al het oude (ego) is gebaseerd op angst. Ook sales en marketing. Degenen die de consument wil wijzen op tekort, leeft zelf vaak vanuit tekort. Die persoon gelooft niet dat liefde zoveel grootser is dan zijn of haar eigen angst gedachtes.

Angst zal je altijd blokkeren en zal dus nooit echte overvloed toe kunnen laten. Dan heb ik het niet alleen over geld maar ook over vreugde en voldoening. Toch kiezen mensen vaak voor ogenschijnlijke veilige weg. Steeds meer mensen lopen echter leeg op geld verdienen zonder purpose. Voor als je er naar op zoekt bent:

Je purpose is in eerste plaats jezelf zijn. Dan zal helder worden hoe jij expressie mag geven aan jezelf. 

Dat betekent loslaten van gehecht heden, alles wat jij niet bent en wat je niet natuurlijk afgaat. Wanneer je hard je best moet doen om de ander te overtuigen en jezelf te bewijzen dan ga je al weg bij de liefde die je bent en die je eigenlijk komt brengen. Het product of de dienst waar je zo trots op bent.

Ook op dit vlak verandert de wereld snel. Omdat wij mensen steeds meer helder waarnemen. We prikken door verkooppraatjes en alles wat niet echt is heen. Dus zal er door de verkoper steeds meer uit de kast gehaald moeten worden.

HET WERKT NIET MEER! Dus mag er iets nieuws ontstaan. Iets wat aanvankelijk altijd al de bedoeling was en dat is jezelf vermarkten. Echt jezelf zijn en dat doen wat voor jou de bedoeling is. Die weg wordt helder wanneer jij in die persoon stapt die je van nature bent.

Wanneer jij in jouw licht staat zal het mensen een worst wezen wat ze bij je kopen. Ze willen gewoon bij je in de buurt zijn omdat jouw energie zo aanstekelijk is.

Er zijn zogenoemde LOVE BRANDS. Bedrijven om van te houden. Bedrijven met een groot purpose van maatschappelijke aard. die sympathie wekken door op hun eigen manier een mooie bijdrage aan de wereld te leveren.

En dat werkt voor ze omdat het zuiver is wat ze doen.

Een paar tips als je met jouw expertise mensen op een zuivere manier wilt helpen:

 • Vraag door op behoefte en kun je daar niet aan voldoen, verwijs ze door.
 • Nodig mensen uit op jouw energieveld, maar druk niet door.
 • Stel jezelf regelmatig de vraag ‘wat zou liefde doen voor deze klant / deze situatie?’
 • Wees je bewust van jouw ego in jouw weg naar meer volgers / likes of meer geld. Wat wil je werkelijk deep down en wat van je ego staat je nog in de weg dit te bereiken?
 • Creeer en werk vanuit inspiratie.
 • Ga jezelf zien als de oplossing in plaats van de verkoper
 • Commiteer je aan jouw missie of jouw WHY en verlies deze niet uit het oog
 • Wees zelf overtuigd van jouw product of dienst en voel de joy om jouw boodschap/aanbod te verspreiden.

Hopelijk heb je wat aan dit blog gehad. Mocht je vragen hebben of feedback mail me dan gerust!

 

Liefs Manon

Help, ik word steeds gevoeliger!

Wij mensen worden steeds gevoeliger. Enerzijds heeft het te maken met het feit dat het bewustzijn op aarde groeit en dat onze frequentie verhoogt. Maar een andere reden is door het chronisch overprikkelen van ons systeem.

Die laatste daar wil ik het graag met je over hebben.

Chronische overprikkeling ervaar je wanneer je je chronisch over gestimuleerd voelt door de prikkels die het dagelijkse leven met zich mee brengt. Ieder mens heeft prikkels nodig om op positieve wijze gestimuleerd te worden. De zon op je gezicht of een fijn muziekje op de achtergrond terwijl je de krant leest op een zondagochtend. Een mens voelt zich goed als de dosis prikkels die hij/zij binnenkrijgt in overeenstemming is met wat hij/zij aankan en kan verwerken.

Alles wat je waarneemt met je zintuigen zijn prikkels 

Het is heel persoons afhankelijk wat jij op welk moment aankunt. Het hangt samen met jouw fysieke, emotionele maar ook jouw hormonale situatie op dat moment. Persoonlijk voel ik me voor mijn menstruatie snel overprikkeld. Het is ook een prima fase in je cyclus om je dan wat terug te trekken. Maar wat als je voelt dat je je eigenlijk continu wilt terugtrekken omdat je niet bent opgewassen tegen het dagelijkse leven?

Hoogsensitiviteit kan overgaan in hypersensitiviteit wanneer je jouw sensitiviteit probeert te onderdrukken of te negeren. Doordat de chronische overprikkeling niet goed verwerkt wordt, kun je snel overgevoelig of emotioneel reageren. Dat is ook niet raar, want je zet jezelf enorm onder druk. Jouw systeem heeft een manier nodig om zich te ontladen van alles prikkels.

De andere keerzijde van chronische overprikkeling is dat dingen zoveel van je kunnen vragen, dat je je steeds minder bloot wil stellen aan externe prikkels. Je hebt geen zin om naar buiten te gaan of af te spreken met vrienden. Dit kan weer leiden tot een sociaal isolement, depressieve gevoelens en eenzaamheid.

Dit is echt het moment om je energie weer meester te worden.

Wanneer je al in een voorstadium van burn-out bent, dus vaak op je reserves loopt en merkt dat prikkels extra hard bij je binnenkomen, neem dan zeker deze tips mee:

 • Deze eerste tijd is hersteltijd. Wat betekent dat je veel meer rust mag in gaan bouwen in je leven. Met rust bedoel ik geen prikkels, ook geen tv of radio. Dat kan zijn een boswandeling, meditatie of rusten/slapen.
 • Vermijd prikkels niet, maar bouw de prikkels langzaam op naar wat jij aankunt. Hier mag je echt jouw tijd voor nemen.Vergelijk jezelf niet met wat anderen aankunnen.
 • Leer beter jouw grenzen te herkennen en bewaken.
 • Leer communiceren met je werkgever, vrienden en familie over jouw grenzen en behoeftes. Begrip helpt je steeds beter om deze uit te spreken.
 • Maak eens een lijstje met energie gevers en energie vreters. En maak daarin gezonde keuzes voor jezelf.
 • Diepe ontspanning is enorm helend en ook echt essentieel voor de mens om prikkels los te laten. Een Yoga Nidra oefening kun je hiervoor gebruiken na blootstelling aan prikkels maar ook voor bedtijd om de dag los te laten.
 • Zet meldingen van alle socials uit op je telefoon. Beperk sowieso je schermtijd drastisch. Schermen zijn enorme energie vreters voor HSP’s. Gebruik sowieso 1-2 uur voor bedtijd geen scherm meer en dim eventueel het licht.
 • Leer jezelf afschermen en in verbinding blijven met jezelf.
 • Leer je bewust te worden wat van jou is en wat je bij de ander mag laten.
 • Hulpmiddelen zoals een noise cancelling headphone of een zonnebril kunnen ook erg helpend zijn.

 

De aller laatste tip waar alles mee begint en eindigt: Accepteer dat je hooggevoelig bent en dat het wellicht bij jou net iets anders werkt dan bij de mensen om je heen. Jouw gevoeligheid is een prachtige eigenschap met vele voordelen, die je overigens pas zult zien wanneer jij jouw energie beheerst.

Heb je wat gehad aan deze tips of heb je naar aanleiding van dit artikel vragen? Aarzel dan niet om hier contact met me op te nemen. regelmatig werk ik met clienten 1-op-1 op dit thema of in een workshop setting.

Is dat wat je voelt wel van jou?

Januari en februari zijn voor veel mensen lastige maanden. De gezelligheid van de feestdagen hebben we achter de rug en het voorjaar ligt nog lang niet in het verschiet. We zien minder daglicht, krijgen dus minder vitamine D binnen en veel mensen voelen zich om welke reden dan ook down.

Misschien voel jij jezelf ook wel moe of down. Maar is dat wat je voelt wel van jou?

Niet alles wat we voelen is van onszelf. Toch kunnen we het makkelijk interpreteren als dat van ons, want we voelen het in ons eigen lijf. Wanneer er collectief zoveel lading in de lucht hangt, is het van het grootste belang dat je jouw energie beschermt. Om je goed te voelen, mag je dat altijd doen maar nu mag het zeker jouw aandacht hebben!

Wat je kunt doen voor een stukje bewustwordingen is eens met je ogen dicht voelen hoe groot jouw energieveld is. Waar houdt jouw energie pas op? Is dat een meter of wellicht 5 meter? Wanneer dit grote energieveld zo open staat, kan het heel makkelijk zijn om de buurvrouw twee huizen verderop nog te voelen. Dat zou je niet moeten willen voor jezelf.

Ik heb een oefening voor jou ingesproken die je helpt in jouw eigen energie en kracht te blijven. Ik raad je aan deze dagelijks te doen in de ochtend en tussendoor indien nodig. En ook voordat je je verbind met mensen die niet lekker in hun vel zitten. We pikken vooral van vrienden en familie op, omdat de verbinding open is. De oefening vind je hier 

Op 15 februari 2020 en 14 maart 2020 geef ik ook een workshop speciaal voor hooggevoelige vrouwen. Mocht je interesse hebben, dan vindt je alle info hier. Je bent van harte welkom!

Daten als HSP | 5 tips!

Hoe kun je goed voor jezelf zorgen tijdens het daten? Nergens vervloeien we meer met de ander dan in de liefde, dus ook tijdens het daten. Vooral als je empathisch bent en een verlangen voelt om je met iemand te verbinden, kunnen we onbewust meer open staan dan gezond voor ons is.

In deze blog deel ik 5 waardevolle tips met je die het daten leuk én waardevol maken.

1. Waar tref ik een gelijkgestemde? Het kan overal gebeuren als jij ervoor openstaat. Dat is mijn mening. Voel jij dat je in actie mag komen om cupido een handje te helpen, krijg voor jezelf dan helder welk type partner je aan wil trekken en kom op die plekken waar hij/zij ook zou komen. Maak je liever gebruik van een dating app? Blijf voelen (speel daarmee) wat je voelt bij een bepaalde tekst of foto. Als je iemand online treft, mis je vaak belangrijke info. Je mist intonatie en lichaamstaal, wat het een stuk lastiger kan maken om iemand te peilen. Neem dan ook wat langer de tijd voordat je afspreekt. Ga eerst eens wat appen of een paar keer bellen. Doe datgene wat jij nodig bent om tot een beslissing te komen of je wel of niet af wilt spreken. Twijfel = nee!

2. Waar spreek je af? Dit is iets waar je goed over na mag denken voordat je afspreekt met iemand. Floreer jij niet in een overvol café maar des te meer tijdens een ongedwongen boswandeling? Geef dat aan. Persoonlijk geef ik op een eerste date de voorkeur aan een rustige omgeving zodat ik goed kan voelen wat er gebeurt in energie. Dit helpt je des te eerder het kaf van het koren te scheiden. Denk na of deze persoon al gelijk in jouw veilige ruimte mag komen of dat je nog even verder wil aftasten. Je mag hier de tijd voor nemen.

3. Spreek je intenties uit. Ik vind dat je het beste gelijk helder kunt zijn. Ben jij op zoek naar een serieuze relatie maar tref je telkens mensen die gewoon een avondje fun willen hebben? Dan ben je niet helder genoeg en verdoe je jouw tijd. Spreek je intenties uit nog voordat je op date gaat. Schrijf in je dating profiel duidelijk wie je bent en wat je wenst in een relatie. Ook een kinderwens mag gerust tijdens de eerste paar dates al ter sprake komen. Don’t waste your time!

4.Wees helder in je grenzen. Wat heb jij nodig om goed voor jezelf te zorgen? Spreek van tevoren met jezelf af hoe ver je wilt gaan in het contact qua intimiteit. En communiceer dit ook met de ander. Ze zeggen weleens ‘energy doesn’t lie’ Nou soms ook wel. Soms kan een stemming ineens omslaan en kan je een seksueel spanningsveld voelen dat niet van jou is. Soms kan je de intenties van de ander zo haarfijn voelen en interpreteren als die van jou. Blijf dus ook tijdens de date jouw grenzen voelen: is dit echt van mij of van de ander? En wat wil ik hierin.

5.Spreek je nog eens af? Tussen twee dates in mag je weer in verbinding komen met jezelf. Nog te vaak gaan we mee in het gevlei of de wensen van de ander. We voelen ons gezien en gehoord en hup we hebben al weer ja gezegd tegen een volgende date. Maar wees eens heel eerlijk naar jezelf? Wordt je echt blij van deze persoon of ben je opgegaan in een romantische illusie? Hoe voelde je je na de date? Was je moe of juist energiek? Een oefening die ik zelf gebruik in de pussy practice is jouw lijf vragen om de antwoorden te geven. Deze werkt super doeltreffend en heeft al vele vrouwen geholpen om betere keuzes te maken.

En last but not least, probeer er ook gewoon een beetje van te genieten. Daten zie ik als de ultieme vorm van persoonlijke ontwikkeling en dat mag gewoon leuk zijn. Steeds beter weet je wat je wel en niet wilt in jouw leven. Daardoor weet je steeds eerder of een persoon voor jou een bijdrage is of niet. Ik geloof niet in de ene. Ik geloof dat heel veel mensen op verschillende manieren een bijdrage voor je kunnen zijn. Dat gezegd hebbende, mag jij altijd kiezen voor dat wat goed voelt!

Heb je wat aan deze tips? Deel ze gerust met vriendinnen!

 

PS: Op 15 februari 2020 en 14 maart 2020 geef ik  een workshop ‘Regie over jouw energie’  Leuk als je erbij kunt zijn. Tickets bestel je hier!