23657
post-template-default,single,single-post,postid-23657,single-format-standard,theme-stockholm,stockholm-core-1.1,woocommerce-no-js,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-5.1.7,ajax_fade,page_not_loaded,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.3,vc_responsive

Time’s up

Time’s up

Ik weet niet eens waar ik beginnen moet wanneer ik het heb over dierenleed. Ik voel me soms compleet machteloos omdat ik niet weet wat ik kan doen om het te stoppen. Behalve de verantwoording te dragen voor mijn eigen gedrag.

Dieren zijn de meest trouwe en onschuldige wezens op aarde. Daar kan de mens nog een hoop van leren.

Het doet me zoveel pijn wat we ze willens en wetens dagelijks aandoen. Ze hebben geen enkele mogelijkheid zichzelf te verdedigen. Ze kunnen niet praten, ze kunnen hun grenzen niet aangeven als ze in een volgepropte vrachtwagen hutje mutje op elkaar staan. Ze kunnen alleen maar krijsen van de hitte, pijn en ongemak.

De meeste mensen WILLEN dit niet horen. Ze KIEZEN ervoor om dit wat HEN ongemak geeft niet te voelen.

We zien allemaal de nare filmpjes voorbij komen en klikken ze massaal weg. Of we doneren schuldbewust 5 euro vanachter onze laptop en gaan weer door met ons dagelijkse bestaan.

Maar er is MEER nodig. Het is echt NODIG om te stoppen met het eten van dieren. En zelfs te stoppen met het consumeren van IEDER dierlijk product. Want in de zuivelindustrie gaat net zoveel leed om.

Het eten van dieren kan gewoon echt niet meer. Het heeft nooit gekund. Wie heeft bepaald dat jouw leven belangrijker is dan dat van een ander? Waar is het onderscheid tussen jouw hond waar je zo van houdt, en een pasgeboren kalfje?

Mijn hart huilt om ieder levend wezen. Iedere ziel dat niet de vrijheid heeft te dartelen door een wei of op te groeien met zijn/haar moeder. And you should care too! De wereld is in een razend tempo aan het veranderen en het vraagt dat jij daarin mee gaat.

Wat kun jij zelf doen? Stop direct met het eten van vlees. Ieder product is simpel te vervangen door een plantaardig exemplaar. Er zijn alleen al 14 soorten plantaardige melk. Er is zoveel keuze, voor iedere portemonnee. Doe het in stapjes zodat het vol te houden is.

Deel jouw keuze voor een nieuwe lifestyle ook met anderen. Maak het bespreekbaar. Op
Instagram (Instagram.com/manonasbroek) deel ik regelmatig tips en lekkere vegan recepten die het super makkelijk maken om plantaardig te eten/leven.

It’s time to change and you know it!

Manon Asbroek

info@manonasbroek.nl